Halloween

halloween őrbottyánItt fogjuk az aktuális (2023-as) őrbottyáni Halloweennel kapcsolatos információkat megosztani.

Az esemény időpontja 2023. október 31., kedd 17:00 – 20:00
Érdemes követni a facebook oldalunkat is: Halloween 2023 Őrbottyán (facebook.com/groups/halloweenorbottyan)
A tudnivalókat folyamatosan publikáljuk itt és a facebook oldalunkon is.

Fontos tudni, hogy az idei évtől már szabályok közé tereljük az eseményt a gyerekek szórakozásának megóvása érdekében! Amit eddig csak ajánlottunk, kértünk, azt most már szabályként definiáltuk, mely megismerése és elfogadása a részvétel feltétele.

Az állomásokra vonatkozó szabályokat itt ismerheted meg és itt is tudsz állomást regisztrálni: ÁLLOMÁS REGISZTRÁCIÓ

A csokigyűjtésre vonatkozó szabályokat és regisztrációt itt találod: CSOKIGYŰJTŐ REGISZTRÁCIÓ

A regisztráció határideje: 2023. október 28.

A részvételhez szükséges pecsétgyűjtőfüzet kiváltásának határideje (regisztrált, felügyelt állomás hiányában édesség közösbe adással): 2023. október 30.

 

Az igazi élményhez elengedhetetlen, hogy legyen elég, ill. minél több felügyelt állomás legyen. Szükséges a felügyelet, mert nem lehet, hogy tömegek vegyenek ki abból a közösből, melybe nem tesznek bele, nem járulnak hozzá. Ez, mint mindenkin, így Rajtad is múlik!

A szabályok lényege röviden:

 • A csokigyűjtőket előre regisztrálni kell.
 • A regisztrált csokigyűjtők egy pecsétgyűjtő füzetet kapnak, mellyel az állomásokon tudnak gyűjteni pecsétet és édességet.
 • Csak olyan állomásokat regisztrálunk, ahol vállalják a felügyeletet és a pecsételést.
 • A felkereshető állomások számát korlátozzuk annak érdekében, hogy ne autós forgalmat generáljunk a minél több állomás felkereséséért.

Mindennek az oka:

 • Egyre több olyan csokigyűjtő vesz részt az eseményen, aki nincs tekintettel másra.
 • Egyre többen kelnek útra autóval, mely forgalom gyermekeinket veszélyezteti.

Mindenkit szeretettel várunk mind az eseményre, mind a közös koordináló munkába, melynek keretén belül próbáljuk kitalálni, miképp tudjuk fenntartani, megóvni az esemény élményét!

A halloweeni csokigyűjtés támogatói:

 • Kolibrisuli – halloweeni előkészületek, programok 31-én délelőtt, délután, csokiállomás
 • Irka-Firka Papír-Írószer – közös édességek gyűjtőhelye, pecsétgyűjtő füzet kiosztó, csokiállomás
 • Online-Menza Team – állomások édességfeltöltője
 • Zab Sári fotográfus – halloween-i fotózás, csokiállomás
 • Tökjó Pizzéria – csokiállomás
 • Szuper Lurkó – csokiállomás
 • Helyi Termelői Méz – csokiállomás
 • Napfény Szíve Egészségbolt – csokiállomás
 • Pet-Land kutya-macska kozmetika – csokiállomás
 • Kútásás – csokiállomás

  CSOKIGYŰJTÉS SZABÁLYAI:

  Ahogy korábban már írtuk két jelenséget kívánunk visszaszorítani:

  – A mértéktelen csokigyűjtést, hogy mindenkinek jusson.
  – Illetve az autós forgalmat, hogy ne veszélytessük a résztvevőket és ne a mennyiség hajszolása legyen a cél.
  Mert a lényeg: Az együttlét, és a szórakozás!
  Ezt a célt tényleg csak közösen tudjuk elérni. Miután az állomást biztosítók képezik az igaz lelkét az eseménynek, ezért az állomásokon tudjuk megfékezni a nemkívánatos jelenségeket, az alábbi módon:

  1. Csokigyűjtésre az idei évtől, kizárólag sorszámozott pecsétgyűjtő füzet használatával van lehetőség.
  A csokigyűjtők egy előre elkészített, egységes pecsétgyűjtő füzetet kapnak, melynek felmutatását követően kaphatnak édességet, majd pecsétet az állomásokon. Csak a pecsétgyűjtő füzet jogosítja fel a résztvevőket az édesség gyűjtésre, anélkül nem érdemes útnak indulni!

  2. Pecsétgyűjtő füzethez kétféleképp lehet hozzájutni. Egyrészt felügyelt állomás regisztrációjával (https://forms.gle/knxhbHR3f5YBRaCJ9), másrészt az úgynevezett közösbe adással, édesség hozzájárulással. Állomást az adott linken lehet regisztrálni. Egy állomás 3 fő csokigyűjtő részvételét biztosítja. Aki nem tudja megoldani a felügyelt állomást, az az állomásra szánt csokimennyiséget adja a közösbe, amit az állomásokra juttatunk el, ha azok kifogynának a készletükből. A közösbe adandó csokimennyiséget nem kívánjuk konkrétan meghatározni, mert eddig is jól működött ez. Mindenki megfelelő mértékben hozzájárult a közöshöz, figyelembe véve, hogy többet adjon, mint amennyit gyűjteni kíván és hogy ez az esemény a közösségünk gyermekeinek szól, így másoknak is bőven jusson az általa biztosított mennyiségből.
  Természetesen, ahonnan több gyermek indul, onnan arányosan több kell, hogy legyen a közösbe adott mennyiség!
  Tehát nincs meghatározás, de beadáskor a túlzottan alacsony mennyiséget nem tudjuk elfogadni hozzájárulásként, részvétel megváltásaként!

  Felügyelet nélküli állomásokat idén nem regisztrálunk
  , nem jelölünk a térképen, mert ott nincs ki féken tartsa azokat, akiknél nem működik a lelkiismereti és/vagy szülői fék.

  3. Édesség közösbe adása, pecsétgyűjtő füzet átvétele (okt. 25. – 30.) – Erre kizárólag az Irka-Firka Papír-Írószer üzletben van lehetőség, leghamarabb a regisztrációt követő nap délutánján. Először tehát regisztrálni kell itt, majd a névsor (név, e-mail cím) átküldésre kerül az üzletbe, ahol a megkapott lista alapján veszik át az édességeket.

  Nem lehet a regisztrációt megkerülni. A megfelelő mennyiségű édesség közösbe adása nélkül, illetve pecsétgyűjtő füzet nélkül sem lehet édességet gyűjteni!

  Irka-Firka Papír-Írószer – Rákóczi Ferenc u.108., nyitva tartás: H-P 9-17, Szo 9-12

  4. A pecsétgyűjtő füzetbe max. 15 pecsétet lehet gyűjteni. Ne a minél több állomás felkeresése, minél több csoki begyűjtése legyen a cél!

  5. A csokigyűjtés legfontosabb alapszabálya: Oda kell figyelni egymásra! Részletesebben:

  – NE AUTÓVAL GYŰJTSETEK! – Biztos sokan tudnak hozzáfűzni egy “De … ” mondatot, ám ennek nincs helye. Sok gyerek mászkál az utcán, sötét lesz, mindannyiuknak szól, nem lehet a mennyiség hajszolása a cél!
  – GYŰJTENI CSAK MÉRTÉKKEL! – Ne marékszámmal vegyetek! Csak 1-2 szemet, ha az állomást biztosítók többet engednek, akkor lehet többet is, de vegyétek figyelembe, hogy mások is szeretnének részesülni a jóból!
  – GYŰJTENI CSAK PECSÉTGYŰJTŐFÜZETTEL LEHET! – A fent említettek szerint.
  – MEGFELELŐ VISELKEDÉS! – Senki ne szemeteljen, ne rongálja meg a díszítéseket, ne ijesztgessen ismeretleneket, főleg kisebbeket! Értékeljük mások munkáját, legfőképp az állomásokét, akik az egész lelkét adják! A köszönést, megköszönést kell külön említeni?
  – ÁLLOMÁSOK TÁMOGATÁSA – A megfelelő viselkedés mellett az állomások védelme is fontos tényező. Ez legfőképp a szülőknek szól! Néha nem árt a gyerekeket instruálni, ill. adott helyzetben segíteni az állomások munkáját segítve, másokat is tájékoztatni a szabályok fontosságáról.
  – Miután már sötét lesz kint, ezért érdemes a gyerekeknek világítást magukkal vinniük!
  – Aki nem tudja elfogadni a közösség szabályait, kérjük, inkább maradjon otthon!
  Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez Halloween mindannyiunk közös eseménye! Közösen alakítjuk, közösen tartjuk fent, és közösen is tudjuk megvédeni. A fent leírt, közösen megfogalmazott szabályokra is azért van szükség, mert nem mindenki vette figyelembe a korábban csak ajánlásként leírtakat. Ha tehát olyannal találkoztok, aki mindezt figyelmen kívül hagyja, kérünk, tájékoztassátok minderről! Nem kell konfliktusba bonyolódni, de fontos, hogy mindenki tisztában legyen a feltételekkel.

  6. CSOKIÁLLOMÁSOK elhelyezkedése – Mint minden évben, idén is térképre visszük a felkereshető csokiállomásokat, mely térképet október 30-án este – 31-én délelőtti időszakban küldünk ki az itt megadott e-mailcímre. Aki téves, nem használt elérhetőséget ad meg, vagy éppen nem nézi a bejövő (esetleg a spam mappát), az lemaradhat! Érdemes ránézni, használni, mert akik tájékozódás nélkül, rutinból mennek pórul járhatnak.

  7. A közös édességkészlet felhasználása:
  – kiürült állomások feltöltése
  – a maradékról pedig majd szavazunk

  8. MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT AZ ESEMÉNYEN! Mindenki gondoskodjon láthatóságáról, autóval senki ne induljon édességet gyűjtseni, és vigyázzunk egymásra!

  9. Az estéről minden visszajelzést örömmel fogadunk!
  Küldj fotókat! Értékeld az állomásokat! Számolj be a tapasztaltakról! Terv szerint küldünk majd a regisztrált e-mail címre kérdőívet, de akár elküldheted anélkül is az rn@hunvan.hu címre!

  További információkat és részleteket az oldalainkon tesszük közzé:
  https://hunvan.hu/halloween/

  https://www.facebook.com/groups/halloweenorbottyan

A felhasználói élmény fokozása érdekében a weboldalunk cookie-kat használunk. Az oldal használatával beleegyezik a cookie-k alkalmazásába.