Halloween

Az idei Halloweent 2022. október 31-én tartjuk 17:00 – 20:00 között. (Esőnap: november 5., szombat)

Szellemiség

őrbottyáni halloween

Hallottál már az 5 gonosz szellemről, mely újra és újra befészkelik magukat közénk? A gonoszságról, az önzőségről, a haragról, a lustaságról, és a gőgről?
Ők nagyon rafinált szellemek! Észre sem vesszük, s máris átveszik az irányítást gondolataink, s tetteink felett. Mi felnőttek pedig már észre sem vesszük jelenlétüket, annyira jól megbújnak. Így hát a gyerekeknek van a legtöbb esélyük a távoltartásukra.

Ha Halloween estéjén a gyerekek ijesztő jelmezekbe bújva az utcákat járják, talán még van esélyünk elűznünk ezeket a fránya semmirekellőket. Ezért is volna fontos, hogy sok gyermek részt vegyen a megmozdulásban. A legjobb, ha ezt ijesztő maskarában teszik. Ám ez nagyon fáradtságos munka, amihez jócskán kell az energia. Csak az vállalkozzon rá, aki bírja a gyűrődést!

No, és itt jövünk képbe mi, felnőttek. Egy kis édességgel tudjuk segíteni a gyerkőcök munkájukat, hogy fel tudjanak töltődni a szelleműzéshez. Ha csokiállomásokat hozunk létre, ahol némi finomságra tehetnek szert, akkor alaposabb munkát tudnak végezni. Lehet személyesen fogadni a gyerekeket, vagy akár személyes jelenlét nélkül, a kapuba kihelyezett tállal, dobozzal, díszítéssel.

Szükség van tehát mindenkire! Aki tud, biztosítson a számukra ilyen pontokat! Nyilvánvaló hát: ez mindannyiunk érdeke! 🙂

Extra állomás

Aki vállalja, valami kis extra adaggal is segítheti a jelszóval rendelkező, szuper „szelleműzők” munkáját. A jelszó pedig a következő:

“Gonoszságnak nemet mondok,
a lustaságnak nekirontok.
Önzetlen szívem gőgtől mentes,
viszlát harag, én vagyok a kedves!”

Ha az extra adagos állomás szerepet is vállalod, azt a regisztrációs lapon tudod majd jelölni.
Ezt a versikét a csokigyűjtőknek is érdemes megtanulnia, mert csak elmondásuk által juthatnak az extra adaghoz, de kizárólag a térképen megjelölt állomásokon!

Aki csak csokit gyűjtene, s nem tud állomást biztosítani, az is részt vehet az eseményen egy csomagnyi édesség ellenében, melyet az erre kijelölt pontokon tud leadni. Erről majd bővebben a facebook csoportunkban adunk bővebb tájékoztatást.

Előfordulhat az is, hogy egy-egy gyermek vágyódása ellenére nem tud résztvenni a mókában, pedig készült jelmezzel. Számukra egy jelmezversenyt tartunk online, és a résztvevők között szétosztjuk a közösbe adott édességeket, hiszen nem maradhat ki senki a jóból! Ha pedig nagyon sok pluszt kapunk, vagy épp kevés jelentkező lesz a jelmezversenyre, akkor közösen kitaláljuk, mit kezdjünk az összegyűlt készlettel.

Öltözzetek maskarába, halloweeni napnyugtára!

Összefoglalva, a lényeg röviden:

  • Olvasd el a tájékoztatást, melyben remélhetőleg minden információt megtalálaszt! (Lentebb megtalálhatod a részleteket is.)
  • Csak a regisztrációs oldalon történő jelentkezéseket tudjuk érdemben kezelni. A facebook hozzászólásokat nem.
  • A regisztrációkor a helyszín pontos elhelyezkedését is meg kell adni, mert nem tudjuk, hogy egy adott házszám pontosan hol található.
  • Csak az kap térképet, aki regisztrál.
  • Nem kell személyes fogadást biztosítani, elegendő kihelyezni egy kis „állomást”.
  • Ha nem tudod a gyerekeket fogadni szállj be a közös édesség készletbe!
  • Csokigyűjtés csak mértékletességgel! Ne két kézzel markoljanak a gyerekek, hagyjanak másoknak is! Ne rontsák el az élményt!

No, és akkor részletesebben:

1. INFORMÁCIÓK

a. A hivatalos információk a hunvan.hu/halloween oldalon találhatóak.
b. A kisebb információcserék a Halloween Őrbottyán 2022 facebook csoportban zajlanak.

2. REGISZTRÁCIÓ

a. Aki bármi módon (állomásként, gyűjtőként) részt akar venni az eseményen, az regisztráljon a https://hunvan.hu/halloween-jelentkezes/ oldalon.
b. Facebookon tett hozzászólásokat nem tudjuk regisztrációként kezelni!
c. Aki esetleg nem tud a fenti oldalon regisztrálni, az küldje el az adatait e-mailben az rn@hunvan.hu –ra. A szükséges adatokat a regisztrációs oldalon találja.
i. FONTOS! – Utca, házszám nem elegendő, mert a google maps nem tudja ez alapján meghatározni a pontos elhelyezkedést. Ezzel kapcsolatos instrukciókat ugyancsak a regisztrációs oldalon találni.
d. Regisztráció határideje: 2021. október 29., szombat
e. A beérkező adatok legkésőbb másnap feldolgozzuk.

3. CSOKIÁLLOMÁS – a gyerekek által felkereshető hely, ahol fejenként egy-két darab/szem édességet kaphatnak.

a. Nem kell személyes átadást biztosítani, elegendő egy kihelyezett, feldíszített kis fogadó állomást kialakítani, ahol tálból, dobozból vehetnek egy kis nyalánkságot.
b. A díszítés mindenki számára szabadon választott, tetszőleges, de mindenesetben legyen egyértelmű, hova lehet menni, azaz kérünk valami jól látható jelzést! Lehet akár kisebb rejtvényeket, feladványokat is összeállítani.
c. Kérjük, a kihelyezett édességek egészségügyi szempontok miatt csomagoltak legyenek!
d. Lehetőség szerint érdemes nem egyszerre csak kisebb adagokat kihelyezni, s bizonyos időközönként feltölteni.
e. Azok a regisztrált csokiállomások, ahol menetközben kimerülnek az édesség készletek, feltöltés kérhetnek a lentebb megadott elérhetőségeken.

4. CSOKIGYŰJTŐK – lehetőség, ill. saját elhatározás szerint maskarát, álarcot, jelmezt húzott gyerekek, akik a kijelölt csokiállomásokon édességeket tudnak gyűjteni, megmutatni jelmezüket.

a. A gyerekek mellé az esti időpont miatt is érdemes felnőtt kíséretet biztosítani, ill. a rendet is könnyebb fenntartani nagyobb társaság esetén.

5. TÉRKÉP

a. A regisztrált csokiállomásokat térképen jelöljük.

1. Regisztrációkor nem elegendő a cím (utcanév, házszám), pontosabb meghatározást is kérünk, hogy a térképjelölőt jó helyre tegyük, azaz a gyerekeknek ne a sötétben kelljen keresgélniük a címeket. Útmutató a jelentkezési oldalon.
2. A térképen a pontos címek zöld szellemmel jelöljük a pontosan elhelyezett címeket.
3. Sárga szellemmel jelöljük azokat a címeket, ahol csak utcanevet és házszámot kaptunk, és a google maps becsülte meg a cím elhelyezkedését. Ezek esetében valószínűleg meg kell keresni az adott helyszínt utcán belül.

b. Csak az a csokigyűjtő kap térképet, aki regisztrál és

1. csokiállomást is biztosít,
2. vagy bead a „közösbe” egy-két csomag édességet. – Elérhetőség lentebb. – Erre azért a tavaly tapasztaltak, ill. a visszajelzések miatt van szükség, hogy megelőzzük a csokiállomások idő előtti kiürülését.

c. A csokiállomások térképét online fogjuk biztosítani egy, a regisztrációnál megadott e-mail címre kiküldött link által. Kiküldés: 2022.október 30.
d. Az egyes helyszínek, csokiállomások tematikus díszítéssel lesznek felismerhetőek. Ahova be lehet csengetni, ott a kapun valami módon jelezni fogják azt.
e. Ahol beveszik a díszítést, mert már nem, vagy mégsem tudnak fogadni csokigyűjtőket, oda ne csengessenek be!

5. KÖZÖS CSOKIKÉSZLET

a. Aki nem tud csokiállomást biztosítani, de szeretne csokigyűjtőként részt venni, az a következő személyeknél, velük egyeztetett időben és helyen tud édességet leadni a regisztrációhoz kapcsolódóan:

  • IrkaFirka Papírbolt, Rákóczi Ferenc u. 108.

b. Leadáskor mindenképpen jelöljék adják meg a regisztrált nevet, e-mail címet, hiszen aszerint történik a beazonosítás, térkép küldés!
c. Leadási határidő: 2022. október 29., szombat

d. Az összegyűlt csokikészletet a facebook csoportban tartott szavazás szerint használjuk fel. Akinek az állomása menetközben kifogyna, az az esemény ideje alatt tud SOS feltöltést kérni:

  • Forgács Gábor – 06 30 699 5169

Kérjük a csokigyűjtőket, hogy tartsák szem előtt a mértékletességet, és mindenki csak pár szem édességet vegyen magához! Gondoljunk másokra is, legyen öröm mindenki számára! 
És természetesen mindenki tartsa be az aktuális járványügyi előírásokat!

A felhasználói élmény fokozása érdekében a weboldalunk cookie-kat használunk. Az oldal használatával beleegyezik a cookie-k alkalmazásába.