GYIK, azaz a gyakran ismételt kérdések

Mit lehet a hunvan.hu oldalán megtalálni?

hunvan ingyenes közösségi térképÜzleteket, vállalkozásokat, intézményeket, közösségi tereket, látványosságokat, eseményeket, melyek helyhez köthetőek, illetve az ezen helyekhez tartozó információkat.

Pl. Megnevezés, cím, e-mail cím, telefonszám, weboldal, közösségi oldalak (facebook, twitter, instagram, stb), nyitva tartás, fotók, bemutatkozó, termékek és szolgáltatások listája, akciók, s talán mindent, mire igény van és segítheti az érdeklődők tájékoztatását.

Miképp tudok itt bármit is keresni?

Akár a főoldalon, akár a térképes keresés menüpont alatti lehetőséggel. A fejlécben elhelyezett keresővel csupán kulcsszó alapján lehet keresni, de a főoldalon és a térképes keresés menüpont alatt viszont részletesebb keresési lehetőség áll rendelkezésre.

vállalkozások, helyek kereséseHárom szűrési lehetőséget lehet igénybe venni:

 • kulcsszó
 • hely
 • kategória

Kulcsszavak

Az első, kulcsszó mezőbe beírt szavakkal a helyek nevében, leírásában szereplő szövegre lehet keresni. De igyekeztünk a kereséseket jobban kiszolgálni, így létrehoztunk egy szinonima szótárat is, mely remélhetőleg segíteni fog a keresett alternatívák feltérképezésében.

Hely

A második, hely mező manuálisan is kitölthető, vagy akár a térkép jelölő ikonra kattintva a tartózkodási helyünk automatikus felismerésével tudjuk beállítani a feltérképezendő területet. Ennek a funkciónak igazán csak később lesz jelentősége. Első alkalommal engedélyezni kell a hozzáférést a tartózkodási helyhez.

Kategóriák

A harmadik, kategória mező egy előre meghatározott struktúrának a listája, melybe minden hely besorolásra került. Egy-egy hely akár több kategóriában is szerepel a hely (vállalkozás) profilja szerint.

Mit kell tudni az automatikus helymeghatározásról?

Amíg csak az őrbottyáni és a környező település vállalkozásai vannak fent, addig nincs túlzott jelentősége, de a későbbiekben érdemes lesz használni, hogy valóban a közelben lévő helyek kerüljenek elsődlegesen megjelenítésre.

Első lépésként a keresésnél kell a térkép jelölő ikonra kattintani.

hely kereséseMajd engedélyezni kell, hogy az oldal használhassa a felhasználó tartózkodási helyét, mely alapján ajánlani tudja a legközelebbi vállalkozásokat, helyeket. (Ez a böngésző beállításai között bármikor visszavonható)

tartózkodási hely megosztásaA tartózkodási hely beazonosításának pontossága nem mindig tökéletes, de használható, sőt akár felül is írható a mező manuális kitöltésével.

Mennyire megbízhatóak az adatok?

pontosak a céginformációk?Igyekszünk csak biztos adatokat megjeleníteni, és folyamatosan aktualizálni azokat, de előfordulhatnak pontatlan információk. Amennyiben ilyet találsz, kérjük jelezd felénk a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeinken, vagy az ott található űrlapon!

Mennyire megbízhatóak a nyitva tartási adatok?

nyitvatartásA nyitva tartásoknál mindig feltüntetjük, mikor frissítettük azt, de előfordulhat, hogy a legutóbbi frissítést követően megváltozott. Amennyiben ilyet találsz, kérjük jelezd felénk a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeinken, vagy az ott található űrlapon!

Mit tegyek, ha pontatlan, vagy hiányzó adatot találok?

pontatlan adatAmennyiben ilyet találsz, kérjük jelezd felénk a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeinken, vagy az ott található űrlapon!

Miképp jeleníthetem meg itt saját vállalkozásomat?

kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeinken, vagy az ott található űrlapon küldd el vállalkozásod adatait! Fontos, hogy egyelőre csak a helyhez köthető (telephely, székhely) vállalkozásokat jelenítjük meg.

helyi vállalkozás

A legfontosabb adatok:

 • név
 • elérhetőségek: cím (esetleg GPS koordináták), telefon, mail, közösségi oldalak URL-jei
 • nyitva tartás
 • termékkör, szolgáltatások felsorolása
 • fontos kulcsszavak, mely által könnyebben megtalálhatják a vállalkozásodat

De jöhet még:

 • fotó az üzletről kívülről, esetleg belülről, vagy épp a kínálatról
 • aktuális akciók (itt azért érdemes lejárati időt is megadni)
 • ill. szinte bármi egyéb
Miért nem jelenik meg az általam beküldött tartalom?

A felhasználók által beküldött adatok (helyek, értékelések) csak ellenőrzés, jóváhagyás után jelenik meg. Amíg ez nem történik meg, addig nem lesz látható. Kis türelmet kérünk ennek kapcsán!

Ugyanakkor amennyiben a megjelenítésre szánt tartalom valamilyen okból kifogásolható, úgy annak publikálását visszautasíthatjuk. A vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket ITT találod.

Mennyibe kerül a vállalkozásom megjelenítése?

ingyenes megjelenésAz oldal használata ingyenes, legyen szó keresésről, vagy nyilvántartásba vételről. Sőt ingyen veheted át vállalkozásod oldalának, megjelenésének kezelését.

No, de miért ingyenes minden?

bemutatás, prezentációMert nem a bevételszerzés a célunk, hanem a lakosság tájékoztatása, hogy tudd hova érdemes fordulnod, mikor, merre érdemes menned, hogy tapasztalataidat megoszthasd másokkal, s hogy mindezzel a helyi vállalkozásokat támogassuk.

Azért valami mégis csak kérünk

csak nyugodtanCsupán arra kérünk, tarts tiszteletben másokat! Ha egy vállalkozás kapcsán nincs jó tapasztalatod, s indíttatást érzel annak megosztására, azt kulturáltan tedd! Próbáld meg úgy csomagolni, hogy azzal lehetőséget adj a jobbításra, és sose feledd, hogy minden szituáció más, különböző paraméterek által előállt helyzet.

A pozitív szemlélet égisze alatt kívánunk működni!

Továbbá a türelmedet kérjük az oldal működésével kapcsolatos esetlegesen felmerülő problémák kapcsán. Ha bármi problémát tapasztalsz, kérlek, kérjük jelezd felénk a kapcsolat menüpont alatti elérhetőségeinken, vagy az ott található űrlapon!

A felhasználói élmény fokozása érdekében a weboldalunk cookie-kat használunk. Az oldal használatával beleegyezik a cookie-k alkalmazásába.